Konst har alltid varit en del av min familj, med morfar som målare, morbror som målare och arkitekt, och min bror som tecknade mycket. Så för mig var det naturligt att försöka härma det min storebror gjorde och på vägen visade det sig att jag också hade talang för det. Efter att ha gått på olika konstutbildningar efter gymnasiet så bestämde jag mig för att ta min kreativitet vidare och studera grafisk design. Efter att ha insett att 9-5 inte är riktigt min grej så bestämde jag mig att satsa 100% på konst och ägna mitt liv åt skapande. Detta är nu 8 år sedan jag jobbat som heltidskonstnär och det var det bästa beslutet jag gjort.

Konsten för mig har varit en upptäcksresa, jag har lärt känna mig själv, mina styrkor och brister, vad jag är bra och dålig på och kunna acceptera mig själv och utvecklas. Jag inspireras av saker från vardagen, det kan vara en fina former på en vas, träd, ett kryp, vad som helst! Framför allt hittar jag inspiration i kvinnor och kvinnokroppar, något som helt fantastiskt och som har så många olika variationer , uttryck och känslor. Jag målar med stor passion, lekfullhet, och letar ständigt efter en speciell känsla av frihet i mitt målande. Jag vill uppmuntra till styrka, självförtroende och frihet! 

Det som gör studioedin unikt är inte bara unika målningar, tryck osv, utan att jag sköter allt från idé, till målning, grafisk produktion, webbdesign, provtryck, paketering, visitkort, tackkort, inlämning på posten och all kontakt sker med mig personligen. Då allt är skapat av mig och sköts av mig så känns det fel att ha massa återförsäljare som ska sälja det till personer jag inte har någon kontakt med. Målet är inte att sälja mina verk som senare slängs efter ett halvår för att det blivit "otrendigt", min konst ska alltid vara relevant. Hos mig är du alltid välkommen att höra av dig och du kommer alltid få ett svar, ett "grattis på födelsedagen" när det behövs och allt annat extra som behövs. Välkommen! /Edin Dzanic